Valabilitate teritorială a asigurării RCA şi a asigurării Carte Verde

Asigurarea de răspundere civilă auto RCA (prin jumătatea inferioară cu fond alb numită poliţă RCA) încheiată în România pentru un vehicul înmatriculat/înregistrat în România al cărui conducător auto este vinovat de producerea unui accident are valabilitate doar pentru accidente care au avut loc în România.

Referitor la jumătatea superioară cu fond verde numită Carte Verde sau Carte Internaţională de Asigurare pentru Autovehicule încheiată concomitent cu poliţa RCA în România pentru un vehicul înmatriculat/înregistrat în România al cărui conducător auto este vinovat de producerea unui accident, precizăm că acoperă aceleaşi riscuri ca poliţa RCA, dar are valabilitate doar pentru accidente care au avut loc în ţările care formeză sistemul Carte Verde. Pentru a afla care sunt ţările care sunt părţi ale Acordului internaţional Carte Verde şi anul intrării acestora în sistem apasă aici.

Trebuie să facem următoarele precizări ca excepţii de limitare teritorială a răspunderii:

 • în cazul statului Cipru asigurătorii din România limtează aria geografică de răspundere în cazul asigurării Carte Verde la teritoriul care este sub controlul Guvernului Republicii Cipru;
 • în cazul statului Serbia asigurătorii din România limtează aria geografică de răspundere în cazul asigurării Carte Verde la teritoriul care este sub controlul Guvernului Republicii Serbia;

Tot ca excepţii sunt asigurători care, cu permisiunea legislaţiei în domeniu, nu oferă acoperirea riscurilor aferente asigurării Carte Verde în toate ţările în care funcţioneză sistemul Carte Verde. Pentru a afla care sunt ţările în care asigurarea Carte Verde este valabilă aşa cum este oferită de fiecare societate de asigurare apăsaţi pe denumirea asigurătorului în cauză după cum urmeză:

Dacă încheiaţi Poliţa RCA la ABC Asigurări aveţi valabilă asigurarea Carte Verde pentru toate tările care fac parte din sistemul Carte Verde cu excepţia următoarelor: Albania, Bosnia şi Herzegovina, Belarus, Iran, Israel, Macedonia, Maroc, Moldova, Muntenegru, Rusia, Serbia, Tunisia, Turcia, Ucraina
Dacă încheiaţi Poliţa RCA la Allianz-Ţiriac Asigurări aveţi valabilă asigurarea Carte Verde pentru toate tările care fac parte din sistemul Carte Verde în cazul poliţelor încheiate de persoane fizice, iar în cazul persoanelor juridice aveţi valabilă asigurarea Carte Verde pentru toate tările care fac parte din sistemul Carte Verde cu excepţia următoarelor: Albania, Bosnia şi Herzegovina, Belarus, Iran, Israel, Macedonia, Maroc, Moldova, Muntenegru, Rusia, Serbia, Tunisia, Turcia, Ucraina
Dacă încheiaţi Poliţa RCA la Generali aveţi valabilă asigurarea Carte Verde pentru toate tările care fac parte din sistemul Carte Verde cu excepţia Rusiei.
Dacă încheiaţi Poliţa RCA la Asirom aveţi valabilă asigurarea Carte Verde pentru toate tările care fac parte din sistemul Carte Verde.
Dacă încheiaţi Poliţa RCA la Euroins aveţi valabilă asigurarea Carte Verde pentru toate tările care fac parte din sistemul Carte Verde cu excepţia următoarelor: Bosnia şi Herzegovina, Iran, Israel, Macedonia, Maroc, Moldova, Rusia, Tunisia si Turcia.
Dacă încheiaţi Poliţa RCA la Astra aveţi valabilă asigurarea Carte Verde pentru toate tările care fac parte din sistemul Carte Verde.
Dacă încheiaţi Poliţa RCA la Omniasig aveţi valabilă asigurarea Carte Verde pentru toate tările care fac parte din sistemul Carte Verde cu excepţia Rusiei.
Dacă încheiaţi Poliţa RCA la Carpatica Asig aveţi valabilă asigurarea Carte Verde pentru toate tările care fac parte din sistemul Carte Verde cu excepţia următoarelor: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Iran, Israel, Maroc, Muntenegru şi Tunisia.
Dacă încheiaţi Poliţa RCA la Groupama Asigurări aveţi valabilă asigurarea Carte Verde pentru toate tările care fac parte din sistemul Carte Verde cu excepţia următoarelor: Belarus şi Rusia.
Dacă încheiaţi Poliţa RCA la Uniqa Asigurări aveţi valabilă asigurarea Carte Verde pentru toate tările care fac parte din sistemul Carte Verde cu excepţia următoarelor: Albania, Belarus, Bosnia şi Herţegovina, Iran, Israel, Macedonia, Maroc, Muntenegru, Rusia, Tunisia şi Turcia.
Dacă încheiaţi Poliţa RCA la City Insurance aveţi valabilă asigurarea Carte Verde pentru toate tările care fac parte din sistemul Carte Verde.

 

Pentru a compara tarifele RCA apasă aici

Pentru a afla ce să faci dacă ai o daună apasă aici

Pentru a afla alte detalii referitoare la asigurarea de răspundere civila auto (RCA) alege următoarele pagini:

Riscuri standard, limite de despăgubire şi beneficii suplimentare la asigurarea de răspundere civila auto (RCA)

Valabilitate teritorială a asigurării RCA şi a asigurării Carte Verde

Sistemul BONUS-MALUS

Perioada de valabilitate a asigurării de raspundere civilă auto (RCA)

Încheierea asigurării de raspundere civilă auto (RCA)

A avut loc un accident auto. Ce fac?

Restituirea primelor în cazul încetării asigurării de raspundere civilă auto (RCA)

Dicţionar asigurări raspundere civilă auto (RCA)

 

 

Încheie acum poliţa RCA şi ai reduceri până la 32%
 • -5%
  la 6 luni fără daune
 • -10%
  la 1 an fără daune
 • -14%
  la 1,5 ani fără daune
 • -18%
  la 2 ani fără daune
 • -22%
  la 2,5 ani fără daune
 • -26%
  la 3 ani fără daune
 • -29%
  la 3.5 ani fără daune
 • -32%
  la 4 ani fără daune
 • RCA Foarte Ieftin
  Cel mai bun preţ din România

  rca foarte ieftin
 • Plata ramburs prin curier sau prin card
  rca foarte ieftin
 • Primeşti poliţa acasă sau la sediul firmei
  rca foarte ieftin
 • Primeşti poliţa în 5 minute pe adresa ta de e-mail
  rca foarte ieftin