Riscuri standard, limite de despăgubire şi beneficii suplimentare

Limitele de despăgubire stabilite de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA), inclusiv în situaţia când aceasta este folosită drept Carte Verde şi riscurile obligatoriu a fi incluse în asigurare sunt următoarele:

 • pentru pagubele materiale, inclusiv pagube reprezentând consecinţa lipsei de folosinţă a vehiculului avariat şi cheltuieli de judecată efectuate de către persoana prejudiciată, produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire se stabileşte, pentru accidente produse începând cu anul 2012, la un nivel de 1.000.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României;
 • pentru vătămări corporale şi decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire se stabileşte, pentru accidente produse începând cu anul 2012, la un nivel de 5.000.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României.

Pe lângă riscurile obligatoriu a fi incluse în asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) menţionate mai sus unele societăţi de asigurare oferă beneficii suplimentare destinate special pentru asigurat (nu pentru terţi).

Un astfel de beneficiu suplimentar poate fi oferirea gratuită pentru autoturisme cu masa de până la 2,5 tone a pachetului de asistenţă rutieră care presupune tractarea autoturismului tău dacă este nedeplasabil şi tu eşti vinovat de producerea accidentului şi de prejudicierea unui terţ.

Acest beneficiu este oferit gratuit odată cu încheierea sau la reînnoirea unei poliţe RCA cu durata de minim 6 luni şi va fi disponibilă pe durata de valabilitate a poliţei RCA. Pentru a afla care sunt societăţile de asigurare care acordă acest serviciu sunaţi la numerele de telefon 0744-644240 și 0757-373494 sau trimiteţi un mail la adresa rca@rca-foarte-ieftin.ro

Un alt beneficiu suplimentar este oferirea gratuită a unui sistem de avertizare meteo pentru condiţii atmosferice extreme care pot afecta deplasarea cu vehiculul. Printr-un astfel de sistem poţi primi prin e-mail şi/sau prin SMS informaţii privind următoarele fenomene meteo extreme:

 • ninsoare abundentă care depune un strat de zăpadă mai gros de 10 cm în 6 ore sau mai gros de 25 cm în 24 ore;
 • lapoviţă;
 • polei;
 • ploaie torenţială cu cantitatea de apă mai mare de 30 litri/m2 în 6 ore sau mai mare decât 100 litri/m2 în 24 ore;
 • furtună cu ploi abundente şi posibil grindină;
 • vijelie cu vânt puternic de peste 100 km/oră.

Avertizarea va fi transmisă prin e-mail şi/sau prin SMS cu cel puţin 2 ore înainte de producerea fenomenului astfel încât să fi informat la timp şi să poţi lua deciziile adecvate pentru siguranţa ta, a persoanelor din vehicul şi desigur a vehiculului. Mai mult decât atât, vei primi avertismente exacte şi localizate în funcţie de adresa ta de domiciliu. Pentru aceasta este necesar să furnizezi odată cu încheierea poliţei RCA adresa ta de e-mail şi/sau numărul tău de telefon mobil, precum şi codul poştal al adresei de domiciliu sau al adresei sediului firmei. Astfel beneficiile se extind implicit şi asupra siguranţei locuinţei şi/sau a firmei dumneavoastră pentru că informat fiind puteţi lua măsurile care se impun la timp.

Acest beneficiu este oferit gratuit odată cu încheierea sau la reînnoirea unei poliţe RCA cu durata de minim 6 luni şi va fi disponibilă pe durata de valabilitate a poliţei RCA. Singurul asigurător care oferă acest serviciu gratuit aferent poliţelor RCA este Uniqa Asigurări S.A.

Pentru a compara tarifele RCA apasă aici

Pentru a afla ce să faci dacă ai o daună apasă aici

Pentru a afla alte detalii referitoare la asigurarea de răspundere civila auto (RCA) alege următoarele pagini:

Riscuri standard, limite de despăgubire şi beneficii suplimentare la asigurarea de răspundere civila auto (RCA)

Valabilitate teritorială a asigurării RCA şi a asigurării Carte Verde

Sistemul BONUS-MALUS

Perioada de valabilitate a asigurării de raspundere civilă auto (RCA)

Încheierea asigurării de raspundere civilă auto (RCA)

A avut loc un accident auto. Ce fac?

Restituirea primelor în cazul încetării asigurării de raspundere civilă auto (RCA)

Dicţionar asigurări raspundere civilă auto (RCA)

 

Încheie acum poliţa RCA şi ai reduceri până la 32%
 • -5%
  la 6 luni fără daune
 • -10%
  la 1 an fără daune
 • -14%
  la 1,5 ani fără daune
 • -18%
  la 2 ani fără daune
 • -22%
  la 2,5 ani fără daune
 • -26%
  la 3 ani fără daune
 • -29%
  la 3.5 ani fără daune
 • -32%
  la 4 ani fără daune
 • RCA Foarte Ieftin
  Cel mai bun preţ din România

  rca foarte ieftin
 • Plata ramburs prin curier sau prin card
  rca foarte ieftin
 • Primeşti poliţa acasă sau la sediul firmei
  rca foarte ieftin
 • Primeşti poliţa în 5 minute pe adresa ta de e-mail
  rca foarte ieftin